Uit cijfers blijkt juli één van de topmaanden te zijn voor zakkenrollers. Warme dagen kunnen dan weer gevaarlijk zijn voor kinderen, ouderen en zieken en blootstelling aan te veel zon kan huidkanker veroorzaken.

Lokaal bestuur Herentals organiseert nu vrijdag tijdens de 67e feestmarkt daarom preventieacties rond gauwdiefstal en gezondheid op de komende feestmarkt.

Humoristische straattheateracts maken de bezoekers attent op onveilige situaties. Lokale politie Neteland is aanwezig met een infostand over diefstalpreventie en de jongsten kunnen zich laten fotograferen op een echte politiemotor.

De vier Herentalse ontmoetingsruimtes - De Cirkel, De Gagel, lokaal dienstencentrum Convent2 en de Dorpel – lichten hun werking toe en in het kader van de overheidscampagnes Warme Dagen en Smeerweer worden zonnebrandsprays en UV-horloges aan de bezoekers van de markt uitgedeeld.

De feestmarkt vindt plaats op de vertrouwde plaats van de wekelijkse vrijdagmarkt, op 8 juli, van 9 uur tot 12.30 uur.

Nieuw op de kalender is de zomermarkt van zaterdag 9 juli. Van 16u tot 21u kan je op de Grote Markt preseteren zo'n 60 marktkramen een uitgebreid aanbod aan kleding, eten en drinken. Als deze editie meevalt, volgt er de komende jaren nog een zomerse avondmarkt.  Foto Johan Temmerman/NNieuws.